Átláthatóság

ÖN adta, MI pedig megmutatjuk! Alapítványunk kiáll az átláthatóság mellett.

Az átlátható szervezet kifejezés számunkra azt jelenti, hogy pénzügyileg és szakmailag is tiszta, egyértelmű és transzparens módon működünk. Mivel adományokból és támogatásokból tartjuk fenn az alapítványt, ezért nagyon fontos számunkra, hogy minden forinttal el tudjunk számolni. Az adományok felhasználásáról részletes szöveges és pénzügyi elszámolást készítünk. Támogatóink világos visszacsatolást kapnak adományuk felhasználásáról, ezenfelül tájékoztatjuk őket munkánk eredményeiről, aktualitásairól.

Alapítványunk mind adminisztratív működésében, mind kommunikációjában világos, az átlátható szervezet elvet követ. Az általunk közzétett adatok megfelelnek a valóságnak. Elkerüljük a félretájékoztatást. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az adományozók tudatosan, megfelelő információk birtokában tudjanak adományozói döntést hozni, valamint, hogy adományuk az adományozó szándéka és a szervezet célkitűzése szerint hasznosuljon. Törekszünk a bizalom megőrzésére, rövid határidőn belül válaszolunk és intézkedünk, amennyiben kérdés vagy jogos panasz érkezik. Az adományok, támogatások gyűjtését tisztességesen, létesítő okiratának megfelelően, a meglévő és lehetséges adományozóinkat tiszteletben tartva végezzük.

Szervezetünk az adományozást követően a vállalt módon, honlapunkon és facebook oldalunkon tájékoztatja az adományozót az előre kommunikált ütemezés szerint az adomány felhasználásáról, hasznosulásáról. Az egyes adománygyűjtési akciók lezárását követően közzé tesszük az adományból a költségek hasznosulásának arányait, százalékosan, vagy összeg szerint mennyit fordítottunk az adott adományból a megnevezett célra, és mennyit az egyéb adománygyűjtéshez kapcsolódó költségekre.

Az átláthatóság jegyében az alábbiakban találja alapítványunk tevékenységének dokumentumait:

Éves beszámolók és közhasznúsági jelentések:

  • Éves beszámoló és közhasznúsági jelentés 2019
  • Éves beszámoló és közhasznúsági jelentés 2018
  • Éves beszámoló és közhasznúsági jelentés 2017
  • Éves beszámoló és közhasznúsági jelentés 2016
  • Éves beszámoló és közhasznúsági jelentés 2015

A Karitáció Alapítvány magyarországi hitelesített átlátható szervezet-ek közé tartozik.