Hírek

Véradás a Bohócdoktorokkal!

Véradás a Bohócdoktorokkal!

A véradás révén gyermekek és felnőttek életének megmentésében veszünk közösen részt. „Együtt csodákra vagyunk képesek!” Kérjük a véradókat csatlakozzanak bohócdoktoraink felhívására, és váljanak SZUPERHŐSSÉ. Mentsenek meg három életet egy véradással.

Színezd ki az otthon töltött napjaid – rajzpályázat

Színezd ki az otthon töltött napjaid – rajzpályázat

A Karitáció Alapítvány – Gyógyító Bohócdoktor csapata rendhagyó módon 5. alkalommal indítja útjára “az ÉN bohócdoktorom” címmel alkotói pályázatát. A gyermeki kreativitás határtalan, nem szab neki gátat sem bezártság, sem hiányérzet.

Farsangra hívták a bohócokat

Farsangra hívták a bohócokat

Farsangra voltak hivatalosak a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai a Boros József utcai óvodába. Királylányok, szuperhősök érkezését várták önkénteseink a csoportszobába. Nagy meglepetésükre kollégáik érkeztek meg: bohócorral, fehér köpenyben, sztetoszkóppal, fejfedővel ékesítve.

Kecskemétre-hívták-a-bohócdoktorokat

Kecskemétre-hívták-a-bohócdoktorokat

Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórházban a bohócdoktorokat a tágas kórházi játszószobában várták. A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai minden évben több alkalommal látogatnak el ide. Most sem érkeztek üres kézzel. Játékos vizsgálattal tesztelték le a gyermekek látását, hallását, tüdőkapacitását és ügyességét.

Nagy vidámság a Szentesi kórházban

Nagy vidámság a Szentesi kórházban

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorait nagy izgalommal várták Szentesen a kis betegek februárban. Tudjuk, mindenhol elkél a vidámság ebben a hideg időben, amikor a beteg csöppségek száma megsokszorozódik a klinikákon, kórházakban.

Fertőző osztályra látogattak a bohócdoktorok

Fertőző osztályra látogattak a bohócdoktorok

Szegeden a Gyermekgyógyászati Klinika rehabilitációs és fertőző osztályán vidám bohócdoktor vizitet tartottak bohócdoktoraink januárban.
Tudjuk, mindenhol elkél a vidámság ebben a hideg időben, amikor a beteg gyerekek száma megsokszorozódik a kórházakban.

Öltözz a farsangon Bohócdoktornak!

Öltözz a farsangon Bohócdoktornak!

Öltözz te is bohócdoktornak! A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai az óvodai és iskolai farsang beöltözői számára jutalmazást szerveznek.  A 2008 óta sikeres bohócdoktor kórháztámogató – jótékonysági program kapcsán a gyerekeket arra kérik a bohócdoktorok, hogy a farsangon öltözzenek be bohócnak vagyis bohócdoktornak.

Jótékonysági gyűjtés a SZIN-en

Jótékonysági gyűjtés a SZIN-en

A Karitáció Alapítvány és a SZIN szervezői jótékonysági, gyógyítást segítő gyűjtést szervezett 2019. augusztus 30-án a SZIN pénteki napján a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika “B” részlegének fertőző osztálya számára. A Borsodi Nagyszínpad előtt több ezer fesztiválozó volt “pirosorrban”, – melynek megvásárlásával támogatták a kezdeményezést – így részt vettek az ország legnagyobb piros orr flashmobjában.